Koelen, ventileren en filteren
Beyers Koffie uit Puurs-Sint-Amands is een industriële koffiebranderij en - maalderij, waar de koffie ook verpakt wordt. Om de werkomstandigheden voor hun medewerkers te verbeteren, investeerde het bedrijf recent in een klimaatoplossing van Colt. "De gekozen groepen hebben een drievoudige werking: koelen, ventileren en filteren. Zo komt dit uiteindelijk ook onze productkwaliteit ten goede", vertelt Tim Zwijsen, Quality & Organization Manager bij Beyers Koffie.
- Project:
- koffiebranderij Beyers Koffie
- Uitdaging:
- Energiezuinige oplossing voor stof, geluid en warmte tijdens productieproces
- Colt oplossing:
Oplossing voor warmte, stof en geluid tijdens productieproces
Met een brandcapaciteit van 30 000 ton is Beyers Koffie de grootste koffiebranderij van België. Naast de verpakkingen met bonen- en filterkoffie rollen er tegenwoordig ook pads en capsules van de band. Door de nieuwe verpakkingsmogelijkheden en de benodigde machines daarvoor, was er nood aan extra ruimte.
In de nieuwbouwverpakkingshal integreerde Beyers Koffie een klimaatinstallatie en dit werd dan ook ineens voorzien in de twee bestaande productiehallen, waar er zowel gebrand, gemalen als verpakt wordt. "Vooral in die laatste gebouwen was die investering nodig, omdat daar nogal wat warmte ontstaat tijdens deze processen. Zeker in de zomermaanden kon de temperatuur op sommige plaatsen hoog oplopen. Bovendien leidde ook de stof- en geluidsproductie er tot een zekere belasting van het werkcomfort.
Hier was de uitdaging overigens ook het grootst, omdat de systemen op een 14 meter hoog dak staan en moesten worden ingebouwd terwijl de productie gedeeltelijk draaiende bleef", legt Zwijsen uit. Concreet kwamen er in totaal vijf CoolStream-groepen van COLT op de drie gebouwen, met elk een ventilatiecapaciteit van 30.000 m³ per uur.
Lager energieverbruik
"We kozen bewust voor adiabatische koeling in plaats van mechanische koeling via airconditioning. Dit vooral uit ecologische en economische overwegingen, want het energieverbruik is bij deze optie veel lager. Hierbij wordt de aangezogen buitenlucht immers doorheen een watergordijn getrokken, waarna de verdampingswarmte zorgt voor een afkoeling van de ingeblazen, gefilterde binnenlucht", weet Zwijsen. "Met deze systemen vangen we dus drie vliegen in één klap: koelen, ventileren en filteren."
Besturing
De luchttemperatuur kan met dit systeem 5 tot 10 °C worden verlaagd; afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheidsgraad van de ingeblazen buitenlucht. Hoe warmer en droger die buitenlucht is, hoe hoger de koelcapaciteit. In de wintermaanden is er dan weer een zekere warmterecuperatie van de warmere binnenlucht mogelijk. De verdeelslangen staan in voor een milde, gelijkmatige verdeling van de lucht.
"De complete installatie werkt dankzij een aantal sensoren volledig zelfsturend, al kunnen onze ploegverantwoordelijken ook handmatig ingrijpen en de parameters aanpassen via de Cortiva-app op een tablet", demonstreert Zwijsen. "Ook de servicemedewerkers van Colt kunnen de installatie trouwens van op afstand monitoren en besturen, waardoor wij snel geholpen zijn bij eventuele storingen. Zij staan zelf in voor het onderhoud en de nazorg, wat belangrijk is om het rendement en de duurzaamheid van de installatie te behouden."
Voordelen
De aangepaste temperatuur, de hoge ventilatiegraad en het gereduceerde stofgehalte leiden hier nu het hele jaar door tot een aangenamere werkomgeving voor de medewerkers.
"Dit is ook voor ons als werkgever voordelig, want zo daalt het absenteïsme en moeten we minder pauzes voorzien die er tijdens de voorbije hittegolven wel waren. Bovendien maakt dit ons aantrekkelijker in de huidige war for talent", maakt Zwijsen zich sterk.
En de kwaliteitsmanager ziet nog meer voordelen: "Sinds de komst van de ventilatiesystemen staat onze fabriek nu op overdruk in plaats van onderdruk. Koffie is dan wel geen product met een hoog microbiologisch risico, maar deze werksituatie is per definitie voedselveiliger, wat onze concurrentiepositie alleen maar ten goede kan komen. Gefilterde lucht is nu nog geen kwaliteitseis van onze klanten, maar misschien komt dit er binnenkort wel aan. Met deze investering zijn we dus in ieder geval klaar voor de toekomst."
Evaluatie
Colt was geen onbekende voor Beyers Koffie, zij hadden immers ook de rook- en warmteafvoerinstallaties voorzien. Nu ging de koffiefabriek opnieuw bij hen aankloppen voor de adiabatische koelsystemen, omdat zij die bewezen technologie in relatief eenvoudige, compacte installaties konden voorzien en daarmee konden inspelen op hun behoeften. Na de visualisatie van de door Colt gemaakte 3D-simulatieresultaten, was men snel overtuigd. "Deze klimaatinstallatie zien wij als een structurele verbetering van onze werkomstandigheden. Bij de ingebruikname stond de installatie op sommige plekken een tijdlang stil en toen kwamen de betrokken medewerkers meteen vragen wat er aan de hand was. Dat is voor mij het beste bewijs dat ze werkt en nuttig is", besluit Zwijsen.
Tekst: Wouter Verheecke
Editie: FoodProcess